Türkiye’de uzun süreli Karayip vizesine başvurma

Türkiye’de yaşıyorsanız ve Krallık’ın Karayipler’deki kısımlarında oturma izninizi teslim almak için uzun süreli vizeye ihtiyacınız varsa, hangi kuralların geçerli olduğunu ve vizeye nasıl başvuracağınızı öğrenin.

Vize başvurusu için adım adım rehber

  1. Doğru türde vizeyi seçme
  2. Uzun süreli Karayip vizesi
  3. Ülkenizde vizeye başvurma

Ne yapmam gerekir?

Uzun süreli vizeye ancak oturma iznine de başvurduysanız başvurabilirsiniz.

Başvurunuzu şahsen yapmalısınız. 18 yaşından küçük çocuklar da şahsen başvurmalıdır.

Aşağıdaki belgeleri beraberinizde getirin. Her belge için, belgenin aslını ve bir fotokopisini yanınızda getirin. Büyükelçilik veya konsolosluk sizin için fotokopi çekemez.

Başvuru formu

Doldurulmuş halde aşağıdaki belgeleri sunmalısınız:

Formu randevunuz sırasında konsolosluk görevlisinin karşısında imzalamalısınız.

Pasaport

En az iki boş sayfası olan bir pasaport veya başka bir seyahat belgesi sunmalısınız. Bu belge Krallık’ın Karayipler’deki kısımlarından ayrıldığınız tarihten itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.

Başvurunuzu yaparken pasaportunuzu da vermelisiniz. Pasaportunuzun büyükelçilik veya konsoloslukta olduğunu kanıtlamanız gerekirse, yanınızda fazladan bir fotokopi götürün. Büyükelçilik veya konsolosluk fotokopiye ücretsiz damga basacaktır.

Çocuklar için belgeler
18 yaşından küçük bir çocuk adına vizeye başvuruyorsanız, çocuğun doğum sertifikasını ve çocuğun ebevenyni (ebevenynleri) veya vasisi (vasileri) için kimlik belgesini getirmelisiniz.

Yasal ikamet kanıtı

Başvurduğunuz ülkede yasal olarak ikamet ettiğinizi kanıtlayabilmelisiniz. Bunun için, pasaportunuzu, oturma izninizi veya vizenizi sunabilirsiniz.

Fotoğraf
Hollanda gerekliliklerinizi karşılayan bir fotoğraf sunmalısınız.

Göç hizmetlerinden gelen yazının fotokopisi

Oturma izni başvurunuz yerel göç hizmetleri tarafından onaylandı mı? Onaylandıysa sponsorunuzun aldığı mektubun bir fotokopisini sunmalısınız.

  • Aruba: geçici kabul belgesi (VTA)
  • Curaçao: bildirim mektubu
  • St Maarten: Karaya çıkış izni
  • Bonaire, St Eustatius, Saba: geçici süre kalma izni (MVV-BES)

Ayrıca mektupta listelenen diğer tüm ek belgeleri de yanınızda getirmelisiniz.

Vize ne kadar tutar?

Hollanda Büyükelçiliği veya Konsolosluğu’nda vize başvurusu yapıyorsanız bir ücret ödemeniz gerekir. Bu ücretleri burada bulabilirsiniz. Harici bir hizmet sağlayıcı yoluyla başvuruyorsanız, daha fazla ödersiniz.

Başvuru süreci ne kadar sürer?

Çoğu durumda başvurunuzun olumlu sonuçlanıp sonuçlanmadığı konusunda 15 takvim günü içinde bilgilendirilirsiniz.

MVV basvurusu yapmak için

Oturum müsadesi (MVV) almak istiyorsanız (Hollanda’da bulunan hayat arkadaşınıza katılmak, çalışmak, 3 aydan uzun süre eğitim görmek  veya  daimi olarak ikamet etmek amacıyla) başvuru evrakınızı Ankara’daki Hollanda Büyükelçiliği’ne ya da İstanbul’da bulunan Hollanda Başkonsolosluğu’na teslim edebilirsiniz.

Online randevu sistemimiz aracılığıyla bir randevu alınız.

Vize başvurusu yapmak için, seyahat etmeyi düşündüğünüz tarihten en az üç hafta öncesine denk düşecek bir tarihe randevu almanız önemle tavsiye edilir. Vize başvurusu ile ilgili işlemlerin 5 iş günü süreceği öngörülmektedir.