Türkiye'de uyruklular için uzun süreli vize (MVV)

Türkiye'de vatandaşı iseniz ve 90 günden daha uzun süre ile Hollanda’da kalmak istiyorsanız, oturma iznine ihtiyacınız olacaktır. Bazı durumlarda Hollanda’ya seyahat etmek için uzun süreli vizeye ihtiyacınız olabilir.

Oturma iznine ihtiyacım var mı?

Hollanda’da 90 günden daha uzun süre kalmak istiyorsanız, oturma iznine ihtiyacınız olacaktır. Bu konudaki koşulları ve gereklilikleri Göç ve Yurttaşlığa Kabul Hizmetleri’nin (IND) websitesinde bulabilirsiniz.

Oturma izinleri Hollanda’dan teslim alınmalıdır. Oturma izninizi teslim alabilmek için Hollanda’ya seyahat ederken uzun süreli vizeye ihtiyacınız olabilir. Uzun süreli vizeye geçici süre konaklama izni (MVV) de denir.

MVV almam gerekir mi?

Aşağıdaki ülkelerden birinin vatandaşı iseniz MVV almanıza gerek yoktur:

  • Bir Avrupa Birliği Üye Devleti
  • İzlanda, Lihtenştayn, Monako, Norveç, İsviçre veya Vatikan
  • Avustralya, Kanada, Japonya, Yeni Zelanda, Güney Kore veya Amerika Birleşik Devletleri

Diğer tüm koşullarda MVV almanız gerekir.

Oturma izni ve MVV’ye nasıl başvurabilirim?

MVV almanız gerekiyorsa, önce yurtdışında yurttaşlık entegrasyon sınavına girmeniz gerekebilir.

Daha sonra hem oturma iznine hem de MVV’ye aynı anda başvurabilirsiniz. 2 şekilde başvuru yapabilirsiniz: Hollanda’daki sponsorunuz aracılığıyla veya Hollanda Büyükelçiliği’nde şahsen. Tavsiye edilen başvuru şekli bir aile üyesi veya işveren gibi bir sponsor yoluyla başvurmaktır.

Sponsorunuzun Hollanda’da başvuru yapması

Sponsorunuzun Göç ve Yurttaşlığa Kabul Hizmetleri’ne nasıl başvuru yapabileceğini öğrenmek için (IND) ind.nl websitesini ziyaret edin. IND başvuruyu onaylarsa, sponsorunuza bir bildirim gönderilecektir. Bildirim sonraki adımlarda ne yapılacağına ve MVV pulunuzu büyükelçilikten teslim almanız için hangi belgelere ihtiyaç duyulacağına ilişkin talimatlar içerir.

Büyükelçilikte şahsen başvuru yapma

Kendiniz başvuru yapmak istiyorsanız Hollanda Büyükelçiliği’nden randevu almanız gerekir. Büyükelçilik başvurunuzu, kimliğinizi ve parmak izlerinizi kontrol edecektir (veya gerekli olduğu takdirde parmak izinizi alacaktır).

Daha sonra büyükelçilik başvurunuzu Göç ve Yurttaşlık Hizmetleri’ne (IND) gönderecektir. Başvurunuzla ilgili kararı IND verecektir.

Büyükelçilik’ten MVV pulunuzu teslim almak için randevu

Başvurunuz onaylanırsa, pasaportunuza MVV pulu yapıştırılabilmesi için büyükelçilikten randevu alabilirsiniz. Çoğu durumda birkaç günlüğüne pasaportunuzu büyükelçilikte bırakmanız gerekir.

Yabancı göçmenlik bürosundan (IND) veya Elçilikten size iletilen onay yazısında belirtilmiş olan bütün gerekli evrakları randevunuza getiriniz. MVV başvuru formunuzu doldurmayı ve yanınızda bulundurmayı unutmayın. MVV vizenizin verilebilmesi için bunlara ihtiyacınız olacaktır.

Pulunuzu aldıktan sonra oturma izninizi IND’den teslim almak için Hollanda’ya seyahat edebilirsiniz.

MVV basvurusu yapmak için

Oturum müsadesi (MVV) almak istiyorsanız (Hollanda’da bulunan hayat arkadaşınıza katılmak, çalışmak, 3 aydan uzun süre eğitim görmek  veya  daimi olarak ikamet etmek amacıyla) başvuru evrakınızı Ankara’daki Hollanda Büyükelçiliği’ne ya da İstanbul’da bulunan Hollanda Başkonsolosluğu’na teslim edebilirsiniz.

Online randevu sistemimiz aracılığıyla bir randevu alınız.

Vize başvurusu yapmak için, seyahat etmeyi düşündüğünüz tarihten en az üç hafta öncesine denk düşecek bir tarihe randevu almanız önemle tavsiye edilir. Vize başvurusu ile ilgili işlemlerin 5 iş günü süreceği öngörülmektedir.

Konsolosluk işleriyle ilgili e-postayla soru yöneltmek

Konsoloslukla ilgili herhangi bir sorunuz varsa, lütfen Ankara Büyükelçiliği'ne veya İstanbul Konsolosluğu'na e-posta yollayınız.