Kısa süreli Schengen vizesini Hollanda’da uzatabilir miyim?

Kısa süreli Schengen vizesini sadece acil durumlarda (örneğin hasta olursanız) uzatabilirsiniz. Süre uzatma konusunda katı kurallar geçerlidir.

Kısa süreli Schengen vizesini uzatma koşulları

Vizenizi uzatmanıza izin verilmesi için aşağıdaki koşulları karşılamanız gerekir:

  • Schengen Alanında kaldığınız süre toplam 90 günü aşmamalıdır. 90 günden daha uzun süre kalırsanız, vizeniz sadece Hollanda ile sınırlı olur.
  • Kalma sürenizi neden uzatmanız gerektiğini açıklamanız gerekir. Vizenizin süresi dolmadan ülkenize dönemeyecekseniz, neden ülkenize dönemediğinizi gösteren belgeleri sunmanız gerekir.
  • Hollanda’da kalmak için yeterli paranız olmalıdır (günlük en az 34€). Veya birinden size kefil olmasını isteyebilirsiniz.
  • Geçerli bir seyahat ve/veya sağlık sigortanız olmalıdır.
  • Pasaportunuz en az 6 ay daha geçerli olmalı ve 10 yıldan daha eski olmamalıdır.
  • Vizenizi uzatmak için (örneğin Hollanda’da yasadışı ikamet gibi) başka sebepler olduğuna ilişkin hiçbir gösterge olmamalıdır.
  • Schengen vizesini uzatmak için bir ücret ödemelisiniz.

IND’den randevu alma

Vizenizi uzatmak için Göç ve Yurttaşlığa Kabul Hizmetleri (IND) ile irtibat kurun.