Kısa süreli Schengen vizesinin geçerlilik süresini Hollanda’da uzatabilir miyim?

Kısa süreli Schengen vizesini sadece acil durumlarda (örneğin hasta olursanız) uzatabilirsiniz. Süre uzatma konusunda katı kurallar geçerlidir.

Kısa süreli Schengen vizesinin süresini uzatma koşulları

Vizenizin süresini uzatmanıza izin verilmesi için aşağıdaki koşullara uygun olmanız gerekmektedir:

  • Schengen bölgesinde kaldığınız süre toplam 90 günü aşmamalıdır. 90 günden daha uzun süre kaldığınız takdirde, vizeniz sadece Hollanda için geçerli olacaktır.
  • Kalma sürenizi neden uzatmanız gerektiğini açıklamanız gerekir. Vizenizin süresi sona ermeden ülkenize dönemeyecekseniz, neden ülkenize dönemediğinizi gösteren belgeleri sunmanız gerekir.
  • Hollanda’da kalmak için yeterli maddi olanaklarınızın olması gerekmektedir (günlük en az 34€). Veya birinden size kefil olmasını isteyebilirsiniz.
  • Geçerli bir seyahat ve sağlık sigortanız olmalıdır.
  • Pasaportunuz en az 6 ay daha geçerli olmalıdır ve 10 yıldan daha eski olmamalıdır.
  • Vizenizin süresini uzatmak için başka sebepler (örneğin Hollanda’da yasadışı ikamet gibi) olduğuna ilişkin hiçbir bulgu olmamalıdır.
  • Schengen vizesini uzatmak için bir ücret ödemeniz gerekmektedir.

IND’den randevu alma

Vize sürenizi uzatmak için Göç ve Yurttaşlığa Kabul Hizmetleri (IND) ile irtibat kurunuz.