Hollanda’ya vizesiz giriş

Hollanda’ya vizesiz girip giremeyeceğiniz uyruğunuza bağlıdır. Hollanda’da vizesiz en fazla 90 gün kalabilirsiniz.

Vizesiz seyahat için koşullar

Hollanda’ya vizesiz giriş yapıp yapmayacağını vatandaşı olduğunuz ülke zorunluluğu olan ülkeler listesinde yer almıyorsa, Hollanda’ya ve Schengen Alanına (interne url) vizesiz seyahat edebilirsiniz. Ancak yine de bazı kriterlere uyamanız gerekecektir.

  • Son 10 yıl içinde düzenlenmiş bir pasaport veya başka bir seyahat belgeniz olmalıdır.
  • Pasaportunuz veya seyahat belgeniz dönüş tarihinizden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
  • Hollanda’da kaldığınız süre boyunca masraflarınızı karşılamak için yeterli maddi olanaklarınızın olduğunu kanıtlamanız gerekmektedir (günlük 34€). Bu kriteri karşılayamıyorsanız, birinden size kefil olmasını isteyebilirsiniz.
  • Gümrük ve göç görevlilerine seyahat/kalış amacınızı gösterebilmelisiniz.
  • Dönüş veya devam biletiniz olmalıdır.
  • Kamu düzeni, ulusal güvenlik veya uluslararası ilişkiler açısından bir tehdit oluşturmamalısınız.

Krallığın Karayipler’deki kısımlarına vizesiz seyahat

Lütfen dikkat: Krallığın Karayipler’deki kısımlarına vizesiz seyahat için farklı kurallar geçerlidir.

Çalışma izni

Hollanda’da kaldığınız sürede çalışmak isterseniz çalışma iznine ihtiyacınız olabilir. Kalacağınız süre 90 günden az olsa bile. İşvereninizden bunu kontrol etmesini isteyin.