Hollanda’ya vizesiz giriş

Hollanda’ya vizesiz girip giremeyeceğiniz uyruğunuza bağlıdır. Hollanda’da vizesiz en fazla 90 gün kalabilirsiniz.

Vizesiz seyahat için koşullar

Hollanda’ya vizesiz girip giremeyeceğiniz uyruğunuza bağlıdır. Eğer ülkeniz vatandaşları için vize gereken ülkeler listesinde yer almıyorsa, Hollanda’ya ve Schengen Alanına (interne url) vizesiz girebilirsiniz. Ancak yine de bazı gereklilikleri karşılamanız gerekecektir.

  • Son 10 yıl içinde düzenlenmiş bir pasaport veya başka bir seyahat belgeniz olmalıdır.
  • Pasaportunuz veya seyahat belgeniz ayrılış tarihinizden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
  • Hollanda’da kaldığınız süre boyunca masraflarınızı karşılamak için yeterli paranız olduğunu kanıtlamalısınız (günlük 34€). Bu gerekliliği karşılayamıyorsanız, birinden size kefil olmasını isteyebilirsiniz.
  • Gümrük ve göç görevlilerine kalma amacınızı gösterebilmelisiniz.
  • Dönüş veya devam biletiniz olmalıdır.
  • Kamu düzeni, ulusal güvenlik veya uluslararası ilişkiler açısından bir tehdit olarak görülmemelisiniz.

Krallık’ın Karayipler’deki kısımlarına vizesiz seyahat

Lütfen dikkat: Krallık’ın Karayipler’deki kısımlarına vizesiz seyahat için farklı kurallar geçerlidir.

Çalışma izni

Hollanda’da kaldığınız sürede çalışmak isterseniz çalışma iznine ihtiyacınız olabilir. Kalacağınız süre 90 günden az olsa bile. İşvereninizden bunu kontrol etmesini isteyin.