Türkiye'de havaalanı transit vizesine başvurma

Türkiye'de yaşıyorsanız ve Hollanda için havaalanı transit vizesine başvurmak istiyorsanız, vizeniz için gerekli kuralları ve vizeye nasıl başvuracağınızı öğrenin.

Vize başvurusu için adım adım rehber

  1. Doğru türde vizeyi seçme
  2. Ülkenizde vizeye başvurma
  3. Başvurunuzun reddine ilişkin karara itiraz etme

Ne yapmam gerekir?

Son 10 yıl içinde düzenlenmiş bir pasaport veya başka bir seyahat belgesi sunmalısınız. Bu belgede en az 2 boş sayfa olmalı ve Schengen alanından çıkmayı planladığınız tarihten itibaren 3 ay daha geçerli olmalıdır.

  • Doldurulmuş ve imzalanmış bir vize başvuru formu (PDF) sunmalısınız. Sizin seyahat belgeniz üzerinden sizinle seyahat eden herkes için ayrı bir vize formu sunulmalıdır. 18 yaşından küçük çocuklar için formlar bir ebeveyn veya vasi tarafından imzalanmalıdır.
  • Başvurunuzla birlikte sunduğunuz fotoğraf Hollanda gerekliliklerini karşılamalıdır.
  • Başvuru yaparken parmak iziniz alınacaktır. Bu parmak izi 5 yıl boyunca geçerli olur. Bazı başvuranlar, örneğin 12 yaşın altındaki çocuklar için, parmak izi verme zorunluluğu yoktur.
  • Başvurunuz için bir ücret ödersiniz. Eğer harici bir hizmet sağlayıcı yoluyla başvuruyorsanız, hizmet sağlayıcı için de ayrıca bir ücret ödersiniz.

Faydalı belgeler

Başvuru sırasında sunmak zorunda olmadığınız ancak başvurunuzun değerendirilmesinde faydalı olacak bazı belgeler bulunmaktadır. Bu belgeler için havaalanı transit geçiş kontrol listesine bakın.

Vize ne kadar tutar?

Hollanda Büyükelçiliği veya Konsolosluğu’nda vize başvurusu yapıyorsanız bir ücret ödemeniz gerekir. Bu ücretleri ücretler sayfasında bulabilirsiniz. Vize kuruluşu gibi harici bir hizmet sağlayıcı yoluyla başvuruyorsanız, hizmet sağlayıcıya da ayrıca bir ücret ödemeniz gerekir.

Başvuru süreci ne kadar sürer?

Seyahat etmeyi planladığınız tarihten en fazla 3 ay önce başvurabilirsiniz. Seyahat etmeyi planladığınız tarihten en az 15 işgünü önce başvuru yapmalısınız.

Çoğu durumda başvurunuzun olumlu sonuçlanıp sonuçlanmadığı konusunda 15 takvim günü içinde bilgilendirilirsiniz. Bazen bu süre daha fazla zamana ihtiyaç varsa 30 güne kadar çıkabilir, ve istisnai durumlarda, mesela başka belgeler gerekli olduysa, 60 güne kadar çıkabilir.

Bazı Schengen üye ülkeleri, vize başvurusunda bulunanlar hakkında birbirleriyle bilgi alışverişinde bulunmak isterler. Bu bilgi paylaşımı (’’danışma olarak bilinen’’) sadece bazı ülke vatandaşları için zorunludur. Bu işlem ortalama 7 gün kadar sürebilir.

Başvurunuz aynı zamanda Schengen Bilgi Sistemi’nde (SIS II) kontrol edilecektir. Buna ek olarak başvuru detaylarınız Vize Bilgi Sistemi'nde ( VIS ) kontrol edilip kaydedilecektir.

Türkiye'de vize başvurusunda bulunma

Hollanda Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu, vize başvurularının değerlendirilmesinde VFS Global’ ın sunduğu hizmetlerden yararlanmaktadır.  Sizin için kolaylık olması açısından, Hollanda vizesi başvurularınızı VFS’nin Ankara, İstanbul, İzmir veya Gaziantep’teki  bürolarına yapmanızı tavsiye ederiz.

VSF’nin randevu sisteminin size bir hafta içerisinde bir randevu vermesi gerekir. Bununla birlikte, randevu için uygun bir zaman diliminin bulunmaması durumunda, lütfen e-posta veya telefon aracılığıyla (+90 212 373 58 06) VFS ile doğrudan temasa geçiniz.