Yurtdışından bir ziyaretçiye sponsor olmak

Hollanda’ya kısa bir süre (90 güne kadar) kalmak için gelen birine finansal açıdan sponsor olabilirsiniz. Ziyaretçinizin harcayabileceği günlük kişi başı 34€’dan daha az parası varsa, ziyaretçinizin bir sponsora ihtiyacı olacaktır.

Hangi durumda yabancı bir ziyaretçiye sponsor olmanız gerekmez?

Ziyaretçinizin kişi başı günlük harcayabileceği 34€’dan daha fazla parası varsa sponsora ihtiyacı yoktur. Ancak ziyaretçinizin, örneğin banka hesap özetiyle bunu kanıtlayabilmesi gerekecektir.

Sponsorluk koşulları

Sponsorların aylık en az 1537,20 € kazanıyor olması gerekmektedir (tatil ödeneği hariç brüt gelir)

Sponsor olan çiftlerin ortak olarak ayda en az 1537,20 € kazanıyor olması gerekmektedir.

Ayrıca bir sponsorluk kanıtı ve/veya özel konaklama formu doldurmanız gerekmektedir.

Sponsorluk: adım adım plan

  1. Sponsorluk kanıtı ve/veya özel konaklama formunu doldurun. Sponsor olmak istediğiniz her kişi için bir form doldurun. Amsterdam’da yaşıyorsanız, sponsorluk kanıtı ve/veya özel konaklama formunu online ayarlayabilirsiniz. Not: Hem form hem de websitesi bu aşamanın sadece vize alması gereken ziyaretçiler için olduğunu yazmaktadır. Ancak form vizeye ihtiyacı olmayan ziyaretçiler için de kullanılabilir.
  2. Belediyenizden form üzerindeki imzanızı resmi olarak onaylatın.
  3. Gerekli tüm diğer belgeleri toplayın (aşağıdaki paragrafa bakın).
  4. Formu ve gerekli tüm belgeleri yabancı ziyaretçinize gönderin.
  5. Ziyaretçiniz bu belgeleri kendi ülkesindeki Hollanda Büyükelçiliği’ne veya Konsolosluğu’na götürerek [INTERNE LINK vize başvurusunda bulunabilir]. Ziyaretçinizin vize alması gerekmiyorsa, belgeleri Hollanda’ya gelirken yanında bulundurması ve sınır kontrol memurlarına belgeleri göstermesi gerekmektedir.

Gerekli diğer belgeler

Sponsorluk formu ile birlikte aşağıdaki belgeleri yabancı ziyaretçinize göndermeniz gerekmektedir:

Bir iş sözleşmeniz varsa ve bir ziyaretçiye sponsor olmak istiyorsanız:

  • vize başvuru tarihinden itibaren en az 12 ay geçerli iş sözleşmenizin bir kopyası
  • son üç maaş bordronuzun bir kopyası

Kendi işinizi yapıyorsanız ve bir ziyaretçiye sponsor olmak istiyorsanız:

  • Ticaret Odası kaydınızı gösteren yeni tarihli bir ekstre
  • yeni tarihli nihai gelir vergisi değerlendirmesi
  • net kârınızı gösteren yeni tarihli bir kâr ve zarar hesabı