Kısa süreli konaklama için sponsorum beni Hollanda’ya nasıl davet edebilir?

En fazla 90 gün için Hollanda’yı ziyaret etmek istiyorsanız, harcayabilecek yeterli paranızın olduğunu göstermeniz gerekir. Kişi başına günlük 34€ gereklidir. Bu gerekliliği karşılayamıyorsanız, Hollanda’dan birinin size sponsor olmasını isteyebilirsiniz.

Sponsorluğa ihtiyacım var mı?

Hollanda’da en fazla 90 gün kalmak istiyorsanız ve harcanabilecek kişi başı günlük 34 €’dan az paranız varsa, sponsora ihtiyacınız var demektir.

Hollanda’ya ziyaretiniz sırasında kişi başı günlük 34 €’dan fazla paranız varsa sponsora ihtiyacınız yoktur. Ancak bunu, örneğin banka hesap özetinizle kanıtlamanız gerekir.

Sponsorum beni nasıl davet edebilir?

Sponsorunuzdan sponsorluk formunu doldurmasını ve gerekli belgelerle birlikte size göndermesini isteyin. Sponsorunuz, sponsorluk sayfasındaki adım adım talimatı okuyabilir. Bu linkte aynı zamanda sponsorunuzun ihtiyaç duyacağı formlar da bulunmakta ve link sponsorunuzun yapması gerekenleri açıklamaktadır.

Burada iki seçenek bulunmaktadır:

Hollanda’da kalmak için vizeye ihtiyacınız yoksa

Sponsorluk formunu (ve gerekli belgeleri) seyahat ederken yanınızda bulundurun. Sınır kontrol noktasında formu ve belgeri gösterin.

Hollanda’ya giriş için vizeye ihtiyacınız varsa

Sponsorunuzdan belgeler geldiğinde vize başvurunuzu yapabilirsiniz. Bu işlemin nasıl yapılacağını [LINK vize başvuru sayfasında] okuyabilirsiniz.