Schengen vize başvuruları ve MVV ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular 

Schengen vize başvuruları ve MVV ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular 

Soru 1:            Schengen vizesi başvurusunu nasıl yapabilirim? Doğrudan Hollanda Başkonsolosluğuna başvuru yapmak mümkün müdür?

Cevap 1:          Schengen vize başvurunuzu ancak VFS Global Şubelerinde yapabilirsiniz. Detaylar icin bkz: VFS Global’e Hoş Geldiniz| vfsglobal (tel: +90 212 373 58 06)

Soru 2:            Schengen vizesine başvurmak için VFS Global’’de randevum var. Randevumu daha erken bir tarihe almak istiyorum ancak daha erken bir tarihe randevu alamıyorum. Konsolosluk benim için ne yapabilir?

Cevap 2:          Hollanda Başkonsolosluğu VFS Global’de vize basvurusu için randevu           konusunda maalesef yardımcı olamamaktadır.

Soru 3:            Schengen vizesi başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Cevap 3:          Schengen vizesi başvurusu için gerekli belgeleri aşagıdaki linkte                          bulabilirsiniz:

VFS Global’e Hoş Geldiniz| vfsglobal

Soru 4:            Schengen vize başvurumun durumu hakkında bilgi istiyorum.

Cevap 4:         Schengen vize başvurunuzun durumunu asağıdaki linkten takip edebilirsiniz:

 Başvurunuzu Takip Edin | vfsglobal

Soru 5:            Schengen vize başvurum reddedildi. sebebinin ne olduğunu bilmek istiyorum.

Cevap 5:          Schengen vize başvurusu red gerekçelerini, size verilen red kararında bulabilirsiniz.

Soru 6:            Vize başvurum reddedildi. Karara nasıl itiraz edebilirim?

Cevap 6:          Schengen vize basvurunuz reddedildiğinde, size verilen red kararında yer alan ğadrese yazılı itirazda bulunabilirsiniz ya da red gerekçelerini göz önünde bulundurarak güncel evraklarla yeniden bir Schengen vizesi başvurusu yapabilirsiniz

Soru 7:            Hollanda Havalimanında aktarma yapacağım. Havalimanı transit vizesine ihtiyacım var mı?

Cevap 7:          Hollanda Havalimani transit vizesi gerekip gerekmediğini asağıdaki link vasıtasıyla öğrenebilirsiniz:

Airport transit visa | Travel | Netherlandsworldwide.nl

Soru 8:            Chavez vize başvurusunu nasıl yapabilirim? Gerekli belgelerin listesini nerede bulabilirim?

Cevap 8:          Chavez vize başvurusunu VFS Global’de yapabilirsiniz. Gerekli evraklar ve randevu için bkz:  VFS Global’e Hoş Geldiniz| vfsglobal (tel: +90 212 373 58 06)

Soru 9:            AB/AEA veya İsviçre uyruklu bir vatandaşın aile üyesiyim. Ailemle birlikte Hollanda'ya seyahat etmek veya Hollanda'ya yerleşmek istiyorum. ‘’Faciliterend visum’’ başvurusu nasıl yapabilirim?

Cevap 9:          ’Faciliterend visum’  başvurusunu VFS Global’de yapabilirsiniz. Gerekli  evraklar ve randevu için bkz:  Visa Information (vfsglobal.com) (tel: +90 212 373 58 06)

Soru 10:          Şu an Türkiye'deyim ve Hollanda oturum kartım kayboldu, çalındı ​​veya süresi doldu. Hollanda'ya nasıl dönebilirim?

Cevap 10:        Hollanda oturum kartınız kayboldu, çalındı ​​veya süresi doldu ise Hollanda’ya geri dönebilmek için geri dönüş vizesi almanız gerekmektedir. Bunun için vize başvurusunu VFS Global’de yapabilirsiniz. Gerekli evraklar ve randevu için bkz:  Visa Information (vfsglobal.com) (tel: +90 212 373 58 06)

Soru 11:          3 aydan uzun süreli olmak uzere Hollanda'ya yerleşmek istiyorum (Aile birleşimi, is amaçli ikamet, staj vb.).  Oturma izni başvurusu nasıl yapılır?

Cevap 11:        Hollanda'da üç aydan uzun bir süre kalacaksanız oturum vizesi (MVV) almanız gerekmektedir. Oturum vize kategorileri için bkz: www.ind.nl

Hollanda'daki ilgili referansınız, sizin adına doğrudan Hollanda Göçmenlik Ofisi 'IND' ye (www.ind.nl) oturum başvurusu yapabilir ya da siz Ankara'da Hollanda Büyükelçiliği ya da İstanbul'da Hollanda Başkonsolosluğu'nda oturum başvuru sürecini başlatabilirsiniz. Hem Hollanda'dan hem de Türkiye'de aynı anda iki oturum başvurusu yapılamaz. Oturum başvurusu yapıldıktan sonra Hollanda'da IND tarafından olumlu sonuç çıkması halinde, karar Ankara’da Hollanda Büyükelçiliği ya da Istanbul’da Hollanda Başkonsolosluğu vize bölümüne iletilir. Ardından kayıt işlemi için vize departmanına gelmeniz gerekecektir, bu işlemi takip eden 5. işgünü MVV (geçici oturum vizesi) pasaportunuza işlenecektir. Daha fazla ayrıntı için bkz: www.ind.nl  & www.netherlandsandyou.nl

Soru 12:          Bir MVV onayım var ve MVV vizesi almak için randevu almak istiyorum. Nasıl randevu alabilirim?

Cevap 12:        MVV vizesi almak üzere başvuruda bulunmak için asağıdaki link vasıtasıyla randevu alabilirisiniz.
Applying for a long-stay visa (MVV) for residents of Turkey | Turkey | Netherlandsworldwide.nl

Not: Yogunluga bağlı olarak yeni randevular haftalık olarak açılmaktadır; dolayısıyla randevu web sitesini ara ara kontrol etmenizi öneririz.

Soru 13:          MVV başvurumla ilgili olumlu bir karar çikti ve MVV için randevu aldım. Randevuya gelirken yanımda hangi belgeleri getirmeliyim?

Cevap 13:       Randevuya gelirken yanınızda getireceğiniz evraklar asağıdaki gibidir:

Eş ya da partner için mvv vize alacak olanlar:

-  Pasaport, (geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır), ilk veriliş tarihi  itibariyle 10 yılını doldurmuş pasaportlara işlem yapılmamaktadır.    

-  Evli olanlar için: evlenme kayıt örneği (B formu) ve fotokopisi (Türkiye’de evlendiyseniz, nüfus müdürlüğünden alabilirsiniz).

-  Eşinizin /Partnerinizin Hollanda ve (varsa) Türk pasaportunun ön ve arka sayfalarının fotokopileri, Hollanda vatandaşlığı yok ise (süresi geçerli olan) oturum belgesinin ön ve arka sayfalarının fotokopileri.

-  Bekâr olanlar için: tercümesi yapılmış, noter onaylı ve apostil damgası olan nüfus kayıt örneği (kaymakamlıktan temin edebilirsiniz)

-  Her başvuru için, 1 adet MVV başvuru formu doldurulmalıdır ve imzalanmalıdır (başvuru formları konsolosluğumuzda mevcuttur, bu formu websitemizden de indirebilirsiniz:

https://www.hollandavesen.nl/seyahat-ve-yasam/belgeler/yay%C4%B1nlar/2017/06/02/mvv-application-form

-  Son halinizi yansıtan ( son 6 ay içerisinde çekilmiş) 2 adet vesikalık fotoğraf; arka fonu açık, çerçevesiz ve 35–45 mm ebatlarında olmalı.

(detaylar için bkz: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/brochures/2020/03/23/fotomatrix-2020

- pasaportunuzun fotokopisi

Öğrenci iseniz veya iş sebebi ile gidecekseniz:

-  Pasaport, (geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır), ilk veriliş tarihi  itibariyle 10 yılını doldurmuş pasaportlara işlem yapılmamaktadır.

-  Her başvuru için, 1 adet MVV başvuru formu doldurulmalıdır ve imzalanmalıdır (başvuru formları konsolosluğumuzda mevcuttur, bu formu websitemizden de indirebilirsiniz:

https://www.hollandavesen.nl/seyahat-ve-yasam/belgeler/yay%C4%B1nlar/2017/06/02/mvv-application-form

-  Son halinizi yansıtan ( son 6 ay içerisinde ) çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf; arka fonu açık, çerçevesiz ve 35–45 mm ebatlarında olmalı.

(detaylar için bkz: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/brochures/2020/03/23/fotomatrix-2020)

-Reşit olmayan kişilerin anne/babadan muvafakatname ibraz etmesi gerekir

-pasaportunuzun fotokopisi

Reşit olmayan çocuğun anne/baba yanında ikameti:

-  Pasaport, (geçerlilik süresi en az 6 aylık olmalıdır), ilk veriliş tarihi  itibariyle 10 yılını doldurmuş pasaportlara işlem yapılmamaktadır.

-  Ebeveynin Hollanda pasaportu fotokopisi (tüm yazılı ve damgalı sayfalar) / oturum kartı fotokopisi;

-  6 aydan eski tarihli olmayan orijinal uluslararası doğum belgesi (Formul A) ve fotokopisi;

-  Ebeveynleri evli olanlar için, evlenme kayıt örneği (B formu)ve fotokopisi (nüfus müdürlüğünden alabilirsiniz).

-  Eğer ebeveyniniz resmi nikâhlı değil ise veya başka bir ilişki/evlilik sonucu doğduysanız ebeveynin velayetiniz ile ilgili mahkeme kararını ibraz etmeniz gerekir. Eğer resmiyeti

olmayan birliktelik sonucu doğduysanız, Türkiye’de kalan anne/babadan muvafakatname ibraz etmeniz gerekir. Bu belgenin yeminli tercümana tercüme ettirilmiş, (noter onaylı) ve kaymakamlık tarafından tasdik edilmiş (apostil damgalı) olması gerekir.

- Eğer 15 yaş ve üstü iseniz:

- Bekar olduğunuza dair, 6 aydan eski tarihli olmayan, yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş ve kaymakamlık tarafından tasdik edilmiş ve apostil damgası olan orijinal nüfus kayıt örneği

- Kendi çocuklarınızin üzerinde artık velayetinizin olmadigini veya bakımla yükümlü olmadığınızi gösteren imzalı, tercüme edilmiş beyan (Bu beyan Konsoloslukta doldurulacaktır)

-  Her başvuru için, 1 adet MVV başvuru formu doldurulmalıdır ve imzalanmalıdır (başvuru formları konsolosluğumuzda mevcuttur, bu formu websitemizden de indirebilirsiniz:

https://www.hollandavesen.nl/seyahat-ve-yasam/belgeler/yay%C4%B1nlar/2017/06/02/mvv-application-form

-  Son halinizi yansıtan (son 6 ay içerisinde ) çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf; arka fonu açık, çerçevesiz ve 35–45 mm ebatlarında olmalı.

(detaylar için bkz: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/brochures/2020/03/23/fotomatrix-2020)

-pasaportunuzun fotokopisi

Soru 14:          MVV randevusu alamıyorum.  MVV randevusu almaya çalıştığımda 'uygun tarih yok' mesajını alıyorum. Ne yapmalıyım?

Cevap 14:        Yogunluga bağlı olarak yeni randevular haftalık olarak açılmaktadır; dolayısıyla randevu web sitesini ara ara kontrol etmenizi öneririz.

Soru 15:          MVV işlem süresi ne kadardır?

Cevap 15:       Vize bölümünde MVV başvurusu işlem süresi 5 işgünüdür.

Soru 16:          MVV DIP başvurusu hakkında bilgi almak istiyorum.

Cevap 16:        MVV DIP oturum başvurusu sürecini Hollanda Başkonsolosluğu'nda başlatabilirsiniz. Detaylar için bkz:

-Applying for a long-stay visa (MVV) for residents of Turkey | Turkey | Netherlandsworldwide.nl

-www.ind.nl

Soru 17:          MVV randevumu onaylayan bir e-mail almadım. Randevumun devam edip etmediğinden nasıl emin olabilirim?

Cevap 17:        Randevu sisteminde MVV randevunuzun görünüp görünmediğini öğrenmek üzere ist-ca@minbuza.nl adresinden teyit alabilirsiniz.

Soru 18:          Schengen vize başvurumun reddine istinaden yapmıs olduğum itirazla ilgili gelişme olup olmadığını öğrenmek istiyorum.

Cevap 18:        Schengen vize başvurunuzun reddine istinaden yapmış olduğunuz itirazla ilgili gelişme olup olmadığını öğrenmek üzere ist-ca@minbuza.nl adresine mail atmanızı rica ederiz.

Soru 19:         Hollanda’da egitim görmek istiyorum. Nasıl bir oturum başvurusu yapmam gerekiyor?

Cevap 19:        Hollanda’da 3 aydan uzun süreli Erasmus dahil tüm eğitim oturum başvurularının Hollanda’daki ilgili okul/kurum tarafından IND’’ye (www.ind.nl) yapılması gerekmektedir; dolayısıyla bu süreç Turkiye’de başlatılamayıp ancak Hollanda’da başlatılmaktadır.

Soru 20:          3 aydan daha kısa süreli eğitim/training/staj/kültürel amaçlı vize başvurusu yapmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Cevap 20:        3 aydan daha kısa süreli eğitim/training/staj/kültürel amaçlı vize başvurusu yapmak istiyorsanız Schengen vizesi başvurusu yapmanız gerekmektedir. Bunun için gerekli belgeleri ve randevu ile ilgili bilgileri  asağıdaki linkte bulabilirsiniz:

VFS Global’e Hoş Geldiniz| vfsglobal

Konsüjer (Hollanda pasaportu / Hollanda Kimlik Karti başvurusu, Hollanda

      vatandaşlık işlemleri, imza tasdiki vb) ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular 

Soru 1:            Hollanda Pasaportu / Hollanda kimlik kartı başvurusu için gerekli evraklar   nelerdir? Nasıl randevu alabilirim?

Cevap 1:          Hollanda Pasaportu / Hollanda kimlik kartı başvurusu için gerekli evrakları ve randevu bilgilerini asağıdaki linkte bulabilirsiniz:

Applying for a passport or ID card if you live in Turkey | Turkey | Netherlandsworldwide.nl

Soru 2:            Hollanda Pasaportu / Hollanda kimlik kartı başvurusu için randevu alamıyorum. Randevu almaya çalıştığımda 'uygun tarih yok' mesajını alıyorum. Ne yapmalıyım?

Cevap 2:          Yogunluga bagli olarak yeni randevular haftalik olarak açılmaktadır; dolayısıyla randevu web sitesini ara ara kontrol etmenizi öneririz.     

Soru 3:            Hollanda Pasaportu / Hollanda kimlik kartı başvurumun durumu hakkında bilgi almak istiyorum.

Cevap 3:          Hollanda Pasaportu / Hollanda kimlik kartı başvurunuzun durumu hakkında bilgi almak icin ist-ca@minbuza.nl adresine mail atmanizi rica ederiz.

Soru 4:            Randevumu onaylayan bir e-mail almadım. Randevumun devam edip etmediğinden nasıl emin olabilirim?

Cevap 4:          Randevu sisteminde Hollanda pasaportu / Hollanda kimlik kartı başvurusu icin  randevunuzun görünüp görünmediğini öğrenmek üzere ist-ca@minbuza.nl adresinden teyit alabilirsiniz.

Soru 5:            Hollanda'da yaşıyorum ve Türkiye'de Hollanda pasaportumu/kimlik kartımı kaybettim. Bir an önce Hollanda'ya dönmeliyim. Ne yapmalıyım?

Cevap 5:          Türkiye'de Hollanda pasaportunuzu / Hollanda kimlik kartınızı kaybettiyseniz ve bir an önce Hollanda'ya dönecekseniz talebinizle ilgili olarak ist-ca@minbuza.nl adresine bir mail atmanızı rica ederiz.

Soru 6             : Ben Hollanda vatandasiyim ve Türkiye'de evlenmek istiyorum. Bekarlik belgesi almak (VOB) istiyorum. Bu evraki nasil temin edebilirim

Cevap 6:          Bekarlık belgesi (VOB) başvuru için ist-ca@minbuza.nl adresine mail atmanızı rica ederiz.

Soru 7:            Ben Hollanda vatandasiyim ve Türkiye'de evlenmek istiyorum. Daha önce hiç Hollanda'da yaşamadım. Evlenme ehliyet belgesi almak için ne yapmaliyim?

Cevap 7:          Evlenme ehliyet belgesi başvuru için ist-ca@minbuza.nl adresine mail atmanızı rica ederiz.

Soru 8:            Hollanda vatandaşı olmak istiyorum. Nasıl Hollanda vatandaşı olurum?

Cevap 8:          Hollanda vatandaşı olmak üzere başvurular hakkında bilgi almak için ist-ca@minbuza.nl adresine mail atmanızı rica ederiz. Detaylar için bkz: www.ind.nl

Soru 9:            Imza tasdiki yaptırmak istiyorum.

Cevap 9:          Hollanda vatandaşlarının imza tasdiki işlemi belli durumlarda tarafımızca yapilabilmektedir. Bunun için imza tasdiki yaptırmak istediğiniz evrakı ist-ca@minbuza.nl adresine göndermenizi rica ederiz.

                     Diğer sorular

Soru 1:             Hollanda'dan emekli maaşımla ilgili bir sorum var.

Cevap 1:          Hollanda'da emekli maaşınızla ilgili sorularınız için ank-ca@minbuza.nl   adresine mail atmanızı rica ederiz.

Soru 2:             DigiD uygulaması hakkında bir sorum var.

Cevap 2:          DigiD uygulaması ile ilgili sorularınız için ank-ca@minbuza.nl adresine mail atmanızı rica ederiz.

Soru 3:            Uyum sınavıyla ilgili bir sorum var.

Cevap 3:          Uyum sınavıyla ilgili sorularınız için ank-ca@minbuza.nl adresine mail atmanızı rica ederiz.

Soru 4:            Türkiye'de yaşıyorum ve Hollanda ehliyetimin (neredeyse) süresi doldu. Hollanda ehliyetimi nasıl yenileyebilirim?

Cevap 4:          Hollanda ehliyet işlemleriyle ilgili olarak Hollanda’’da RDW (www.rdw.nl) ve/veya Turkiye’de Nüfus Müdürlüklerinden bilgi almanızı öneririz.

Soru 5:            Hollanda'ya giriş için Korona / PCR  ile ilgili hangi kurallar geçerlidir?

Cevap 5:          Hollanda'ya giriş için korona / PCR ile ilgili güncel bilgileri asağıdaki linkte bulabilirsiniz:

Information from the government of the Netherlands | Netherlandsworldwide.nl

Soru 6:            Iltica başvurusu yapmak istiyorum.

Cevap 6:          :Hollanda Büyükelçiliği ya da Hollanda Başkonsolosluğu’nda iltica başvurusunda bulunamazsınız. Bunun için Türkiye’de bulunan UNHCR (United Nations High Commission for Refugees) ile irtibat kurmanızı öneririz. Detaylar için bkz: www.unhcr.org.tr

Soru 7:            Hollanda'ya evcil hayvan götürmek istiyorum. Bunun için ne gibi işlemler yapmam gerekiyor?

Cevap 7:          Hollanda'ya evcil hayvan götürmek istiyorsanız izin belgesi temin etmeniz gerekmektedir. Bu konuda bilgi almak üzere ilgili havayolu,  veteriner ve Gida ve Tarım Ilçe Müdürlüklerinden bilgi almanızı öneririz.

Soru 8:            Bir şikayetim var. Yazılı şikayetimi nereye gönderebilirim?

Cevap 8           : Ilgili şikayetinizi ist-ca@minbuza.nl mail adresine gönderebilirsiniz.